Weboldal készítés, Google optimalizálás, SEO
Van egy jó recepted? Küld be!

Fûszeres zöldségragu

Megnézte: 2298
Fő számára: 4 személyre
Elkészítési idő: 85 perc
Kategória: Zöldségesételek

Hozzávalók:

- 50 dkg fejtett bab
- 30-30 dkg zöldborsó és burgonya
- 20 dkg zöld spárga
- 2 kis cukkini
- 2 fej vöröshagyma
- 1 édeskömény
- 3 centis gyömbér
- 1 citrom
- 8 evõkanál olaj
- 2 evõkanál petrezselyem
- késhegynyi (keverék) õrölt fahéj, szegfûszeg, gyömbér, kurkuma, szerecsendió
- õrölt bors
- só

Elkészítés:

A zöldségeket megtisztítjuk, felaprítjuk, a zöldborsót és a babot kifejtjük, az édesköményt negyedekre, a cukkinit hasábokra, a krumplit félbevágjuk, a spárga végeit levágjuk és 2-3 centis darabokra szeljük. A gyömbért meghámozzuk, lereszeljük, a citrom héját spirálban levágjuk. Serpenyõbe 1 dl vizet öntünk, beletesszük az olajat, a fûszerkeveréket, a citromhéjat, sót, borsot, és felforraljuk. Levesszük a tûzrõl, beletesszük a burgonyát, a spárgát és a többi zöldséget, majd újra felforraljuk. Lefedjük, és 45 percig kislángon pároljuk. Ha a víz teljesen elpárolgott, néhány kanálnyival pótoljuk. Amikor a zöldségek megpuhultak, ráöntjük a citrom levét, és még 2 percig kevergetve pároljuk. Szárnyas húsok köreteként tálaljuk.

A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.