Weboldal készítés, Google optimalizálás, SEO
Van egy jó recepted? Küld be!

Karácsonyi kacsasült

Megnézte: 11861
Fő számára: 6 személyre
Elkészítési idő: 120 perc
Kategória: Szárnyasételek

Hozzávalók:

- 1 pecsenyekacsa
- 50 g margarin
- 200 g sárgarépa
- 1 nagy fej hagyma
- 100 g zeller
- 1 gerezd fokhagyma
- 8 ananászkarika
- 1/2 dl konyak
- 2 dl száraz fehérbor
- 30 g kristálycukor
- 1 evõkanál borecet
- só
- bors
- rozmaring
- kakukkfû

Elkészítés:

A kacsát kívül-belül besózzuk, belsejét bedörzsöljük borssal és a szárított füvekkel, beletesszük a rozmaringot. Tûzálló tálba fektetjük, meglocsoljuk az olvasztott vajjal, mellé tesszük az apróra vágott sárgarépát, hagymát, zellert, a fokhagymát, aláöntjük a bort, lefedjük, és elomelegített sütoben, közepes tûznél(180 C) puhára pároljuk, majd fedõ nélkül, erõs tûzön pirosra sütjük - sütés közben saját levével locsolgatjuk.
Az ananászt meglocsoljuk konyakkal és lefedjük.
Egy kisebb lábasban a cukrot aranybarnára pirítjuk, hozzáadjuk az ecetet, 1 dl ananászlét, a pecsenyelét, és erõs tûzön mézsûrûre forraljuk.
A kacsát körberakjuk ananászkarikákkal, megkenjük egy kevés mártással. A többit kis csészékben forrón kínáljuk.

A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.