Weboldal készítés, Google optimalizálás, SEO
Van egy jó recepted? Küld be!

Csokoládétorta (24 szeletes)

Megnézte: 11769
Fő számára: 24 személyre
Elkészítési idő: 120 perc
Kategória: Sütemények, desszertek

Hozzávalók:

- 6 tojás
- 9 dkg liszt
- 12 dkg cukor
- 3 dkg kakaó
- 1 dkg vaj

Krém:
- 2 dl tejszín
- 3 dl tej
- 4 dkg liszt
- 3 tojássárgája
- 8 dkg cukor
- 40 dkg Rama margarin
- 6 dkg kakaó
- 0,3 dl rum

Díszítés:
- 30 dkg csokoládé
- 0,2 dl olaj

Elkészítés:

A cukrot a tojásokkal kikeverjük, majd kanalanként hozzáadjuk a kakaóval elkevert lisztet és az olvasztott vajat. Kivajazott, kilisztezett tortaformába simítjuk, és közepes hõmérsékleten megsütjük. Amikor kész, tetejére lisztet hintünk, és letakarjuk.

Krém készítése: a cukrot a kakaóval, a tejszínnel és 2 dl tejjel felforraljuk. A maradék tejhez hozzákeverjük a lisztet és a tojássárgáját. Lassan belekeverjük a kakaós tejet, forrpontig hevítjük, majd kihûtjük. Utána hozzáadjuk a margarint és a rumot.

A tésztát 4 lapba vágjuk, megtöltjük, és bevonjuk a krémmel.
A csokoládét gõz felett megolvasztjuk, belekeverjük az olajat, majd a torta tetejére simítjuk.

A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.