Weboldal készítés, Google optimalizálás, SEO
Van egy jó recepted? Küld be!

Lencsés halragu

Megnézte: 2419
Fő számára: 4 személyre
Elkészítési idő: 100 perc
Kategória: Halételek

Hozzávalók:

- 25 dkg tonhal
- 25 dkg lencse
- 2 zellerszár
- 4 paradicsom
- 2 zöldségleveskocka
- 2 evõkanál olaj
- 2 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 szegfûszeg
- õrölt koriander
- 1 kakukkfûág
- 1 babérlevél
- 1 csokor petrezselyem
- õrölt bors
- só

Elkészítés:

Az egyik hagymát felkockázzuk, a másikba beleszúrjuk a szegfûszeget. A halat hosszú, vékony szeletekre vágjuk. A zellerszárat felkarikázzuk. A paradicsomokat meghámozzuk, és pépesre zúzzuk. 9 dl vizet felforralunk, és feloldjuk benne a leveskockákat. Az olajban az apróra vágott hagymát, a zúzott fokhagymát, a zellerszárat és a halat gyakran kevergetve aranyszínûre sütjük, majd hozzáadjuk a paradicsomot, a húslevest, a koriandert, a kakukkfüvet, a babérlevelet, a petrezselymet, a szegfûszeges hagymát, és sóval, borssal ízesítjük. Felforraljuk, és az elõzõ nap beáztatott lencsét is belekeverjük. Lefedve, kislángon addig fõzzük, míg a lencse puha lesz.

A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.