Elkészítés:
A megmosott salátát szedjük leveleire, és tépkedjük laskákra. A meghámozott sárgarépát vágjuk hosszú vékony szeletekre, a retket szeljük vékony fél karikákra, az újhagymát daraboljuk egy centi vastagra. Az összes zöldségfélét szórjuk salátástálba, és lefóliázva tegyük hûtõbe. A húsgombóchoz a darált húst ízesítsük zúzott fokhagymával, pirospaprikával, sóval, borssal, majoránnával, és jól dolgozzuk össze. Vizes kézzel formáljunk belõle apró gombócokat, és tegyük sütõpapírral bélelt, kiolajozott tepsibe. 180 °C-os sütõben süssük pirosra, és hûtsük ki. Az öntethez a kefirt az olívaolajjal keverjük el, majd ízesítsük sóval, borssal, zúzott fokhagymával, aprított petrezselyemmel, magos mustárral, és lefóliázva 1-2 órára tegyük a hûtõbe érlelõdni. Tálaláskor a kevert salátát szedjük tányérba, majd tegyük rá a kihûlt húsgombócokat, és jól locsoljuk meg a fûszeres-kefires öntettel.
A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.