Weboldal készítés, Google optimalizálás, SEO
Van egy jó recepted? Küld be!

Tavaszi zöldségsaláta húsgombócokkal, kefires öntettel

Megnézte: 4395
Fő számára: 6 személyre
Elkészítési idő: 75 perc
Kategória: Salátaételek

Hozzávalók:

- 1 fejes saláta
- 2 sárgarépa
- 1 csokor retek
- 1 csokor újhagyma

a húsgombóchoz:
- 40 dkg darált pulykahús
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 kiskanál pirospaprika
- 4 szál friss majoránna
- 2 evõkanál olaj
- só, õrölt bors

az öntethez:
- 2 dl kefir
- 1 dl olívaolaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 csokor petrezselyem
- 1 evõkanál magos mustár
- só, õrölt bors

Elkészítés:

A megmosott salátát szedjük leveleire, és tépkedjük laskákra. A meghámozott sárgarépát vágjuk hosszú vékony szeletekre, a retket szeljük vékony fél karikákra, az újhagymát daraboljuk egy centi vastagra. Az összes zöldségfélét szórjuk salátástálba, és lefóliázva tegyük hûtõbe. A húsgombóchoz a darált húst ízesítsük zúzott fokhagymával, pirospaprikával, sóval, borssal, majoránnával, és jól dolgozzuk össze. Vizes kézzel formáljunk belõle apró gombócokat, és tegyük sütõpapírral bélelt, kiolajozott tepsibe. 180 °C-os sütõben süssük pirosra, és hûtsük ki. Az öntethez a kefirt az olívaolajjal keverjük el, majd ízesítsük sóval, borssal, zúzott fokhagymával, aprított petrezselyemmel, magos mustárral, és lefóliázva 1-2 órára tegyük a hûtõbe érlelõdni. Tálaláskor a kevert salátát szedjük tányérba, majd tegyük rá a kihûlt húsgombócokat, és jól locsoljuk meg a fûszeres-kefires öntettel.

A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.