Megnézte: 3294
Fő számára:
Elkészítési idő: 30 perc
Kategória: Halételek
Megnézte: 3294
Fő számára:
Elkészítési idő: 30 perc
Kategória: Halételek
50 dkg tőkehalfilé
1 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1 édeskömény (kb. 40 dkg)
1 evőkanál olaj
1 konzerv darabolt paradicsom
2 teáskanál szárított zöldfűszer vegyesen
2 evőkanál citromlé
A hagymát és a fokhagymát meghámozzuk, felszeleteljük. Az édeskömény zöldjét levágjuk, a szárgumóját megmossuk, és vékony csíkokra vágjuk.
Olajon megpirítjuk benne a hagymát és a fokhagymát. Hozzáadjuk a paradicsomot a levével együtt, és közepes tűzön, fedő nélkül, kb. 10 percig forraljuk. Botmixerrel péppé zúzzuk, a zöldfűszerekkel, sóval, borssal, csipet cukorral ízesítjük.
A halakat leöblítjük, apró kockára vágjuk. A köménnyel együtt beletesszük a paradicsomos mártásba, és 10 percig főzzük. Citromlével pikánssá ízesítjük, végül rászórjuk a kömény zöldjét.
A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.