Megnézte: 3365
Fő számára:
Elkészítési idő: 30 perc
Kategória: Halételek
Megnézte: 3365
Fő számára:
Elkészítési idő: 30 perc
Kategória: Halételek
50 dkg halfilé
30 dkg csiperkegomba
1 evőkanál liszt
2 db paradicsom
2 db hagyma
pirospaprika
1 teáskanál citromlé
1 pohár tejföl
petrezselyem
olaj
só
bors
A halnak leszedjük a bőrét, felkockázzuk, megsózzuk, megborsozzuk és állni hagyjuk. A gombákat meghámozzuk, megmossuk és felvágjuk.
A hagymát apróra vágom és a felhevített olajban üvegesre pároljuk. Meghintjük pirospaprikával és beletesszük a meghámozott, felaprított paradicsomot, majd hozzáöntünk 1 deciliter vizet. Megsózzuk és hozzáadjuk a halat és a gombát. Felöntjük annyi vízzel, hogy majdnem ellepje. 15 percig fedő alatt pároljuk, közben megkevergetjük.
A tejfölt keverjük össze a liszttel és a petrezselyemmel, és öntsük rá a gombás halra. Mikor már rotyog, hozzáadjuk a citromlevet is.
A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.