Megnézte: 3554
Fő számára:
Elkészítési idő: 90 perc +
Kategória: Húsételek
Megnézte: 3554
Fő számára:
Elkészítési idő: 90 perc +
Kategória: Húsételek
75 dkg oldalas
75 dkg burgonya
1 szál sárgarépa
2 közepes alma
1 fej hagyma
1/4 kaliforniai paprika
rozmaring
zeller
petrezselyem
saláta
Az oldalast feldaraboljuk, gyros vagy oldalas fűszerrel megszórjuk, olívaolajjal meglocsoljuk és pár órát pácoljuk.
Egy magas falú széles edényben a húst előpirítjuk és kb. 35-40 perc alatt majdnem készre sütjük.(Lehet a sütőben is, felső lángon lefedve gyakran forgatva is nagyszerű lesz a hús).
Ekkor hozzáadjuk a karikára vágott burgonyát, a sárgarépát a hagymát, és 10-15 percig együtt pároljuk.
Ezután az almát és a kaliforniai paprikát is beletesszük, és további 5 percig együtt pirítjuk a hozzávalókat.
Amikor minden hozzávaló elég puha, elzárjuk, az ételhez ízlés szerint rakhatunk rozmaringot, petrezselymet, zellerlevelet és lefedve még 5-10 percig állni hagyjuk.
Salátával tálaljuk.
Jó étvágyat!
A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.