Weboldal készítés, Google optimalizálás, SEO
Van egy jó recepted? Küld be!

Pacalpörkölt

Megnézte: 4289
Fő számára:
Elkészítési idő: 90 perc +
Kategória: Vadételek

Hozzávalók:

1 kg marhapacal
1 fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
1 paradicsom
1 zöldpaprika
5 evőkanál olaj
1 evőkanál pirospaprika
őrölt kömény
majoránna

Elkészítés:

Mossuk meg a pacalt többször váltott hideg vízben!
Tegyük fel főni!
Ha felforrt, öntsük le róla a vizet, és mossuk át ismét hideg vízben!
Forraljunk sós vizet egy kuktában, és tegyük bele a pacalt!
Zárjuk le, és főzzük 2 óra alatt puhára!

Vágjuk apróra a megtisztított hagymákat!
Mártsuk forró vízbe a paradicsomot! Ezután húzzuk le a héját, majd daraboljuk fel!
A paprikát megmossuk, kicsumázzuk és felszeleteljük.

Hűtsük ki a kuktát, vegyük ki a pacalt, és csíkozzuk fel!

Forrósítsuk fel az olajat egy nagy lábasban!
Tegyük bele a hagymát, majd pirítsuk meg!
Rakjuk hozzá a pirospaprikát, és öntsük fel 1 deci vízzel!

Belerakjuk a fokhagymát és a pacalt.
Szórjuk meg borssal, majorannával és köménnyel!

Főzzük még 30 percet kis lángon a besűrűsödésig!

Főtt burgonyával tálaljuk!

A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.