Megnézte: 4257
Fő számára:
Elkészítési idő: 90 perc +
Kategória: Vadételek
Megnézte: 4257
Fő számára:
Elkészítési idő: 90 perc +
Kategória: Vadételek
2 kg marhacomb
szalonna
1 fej hagyma
2 szál sárgarépa
2 szál fehérrépa
3 db paprika
3 db paradicsom
0,8 kg gomba
fokhagyma
4 dl vörösbor
2 babérlevél
kakukkfű
pirospaprika
só
bors
Szalonnát kicsit megpirítjuk a bográcsban, majd a vöröshagymát megdinszteljük rajta.
A bográcsot levesszük tűzről, hagyjuk hűlni, majd beleszórunk 2 kk. pirospaprikát. Beledobjuk a felkockázott húst, fehérre pirítjuk, majd felöntjük 3 dl borral, és annyi vízzel, amennyi épp ellepi.
Kockázzuk bele a bográcsba a paradicsomot, a sárgarépát, a fehérrépát és a paprikát.
Fűszerezzük borssal, Erős Pistával, sok kakukkfűvel, felaprított fokhagymával, illetve a babérlevéllel.
2 óra főzés után sózzuk meg, majd adjuk hozzá a felszelt gombát, és még egyszer fűszerezzük. Az elfőtt levet pótoljuk borral és vízzel. A legvégén zsírjára sütjük a pörköltet.
A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.