Weboldal készítés, Google optimalizálás, SEO
Van egy jó recepted? Küld be!

Ízletes marhapörkölt bográcsban

Megnézte: 4257
Fő számára:
Elkészítési idő: 90 perc +
Kategória: Vadételek

Hozzávalók:

2 kg marhacomb
szalonna
1 fej hagyma
2 szál sárgarépa
2 szál fehérrépa
3 db paprika
3 db paradicsom
0,8 kg gomba
fokhagyma
4 dl vörösbor
2 babérlevél
kakukkfű
pirospaprika

bors

Elkészítés:

Szalonnát kicsit megpirítjuk a bográcsban, majd a vöröshagymát megdinszteljük rajta.

A bográcsot levesszük tűzről, hagyjuk hűlni, majd beleszórunk 2 kk. pirospaprikát. Beledobjuk a felkockázott húst, fehérre pirítjuk, majd felöntjük 3 dl borral, és annyi vízzel, amennyi épp ellepi.

Kockázzuk bele a bográcsba a paradicsomot, a sárgarépát, a fehérrépát és a paprikát.
Fűszerezzük borssal, Erős Pistával, sok kakukkfűvel, felaprított fokhagymával, illetve a babérlevéllel.

2 óra főzés után sózzuk meg, majd adjuk hozzá a felszelt gombát, és még egyszer fűszerezzük. Az elfőtt levet pótoljuk borral és vízzel. A legvégén zsírjára sütjük a pörköltet.

A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.