Weboldal készítés, Google optimalizálás, SEO
Van egy jó recepted? Küld be!

Vaddisznóragu

Megnézte: 3463
Fő számára: 4
Elkészítési idő: 90 perc
Kategória: Vadételek

Hozzávalók:

1 kg vaddisznó pörkölthús
35 g szárított gomba
2 db Pörköltalap kocka
1 db vöröshagyma
2 db babérlevél
10 szem boróka bogyó
5 szem szegfűszeg
5 szem szegfűbors
1 db narancs héja
1 kiskanál narancslekvár
1 kiskanál édes fűszerpaprika
1 ek. disznózsír
2 dl vörösbor
fekete bors

Elkészítés:

A szárított erdei gombákat áztassuk be langyos vízbe.

Vágjuk apróra a hagymát és egy edénybe forró zsíron pirítsuk meg. Adjuk hozzá a babérleveleket,a szétnyomott szegfűborsot,a boróka bogyót és a szegfűszeget is.

Vágjuk 2-3 cm-es kockákra a vaddisznóhúst. Tegyük a megpirult hagymára és pirítsuk meg.

Adjuk hozzá a pörkölt alapokat és a kiskanál paprikát. Keverjük jól el,majd 1-2 perc után öntsünk hozzá 2 dl vörösbort. Lefedve pároljuk lassú tűzön kb. 80-70 perc alatt puhára.

kb. 15 perccel a főzés vége előtt adjuk hozzá a kiáztatott gombákat.

A főzés vége előtt pár perccel pedig adjuk hozzá a lereszelt narancshéjat, a narancslekvárt és egy kis frissen őrölt fekete borsot.

A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.