Weboldal készítés, Google optimalizálás, SEO
/

E-mail:

Jelszó:

Széchenyi István Kéttannyelvű Közgazdasági Szakközépiskola

(Békéscsaba) Csatlakozom

Az iskoláról

Cím:Irányi utca 3-5.
Email: kozge@mail.szikszi.hu
Történet: Iskolánkban 80 éve kezdődött a tanítás, 1926. szeptember 16-án. Az első szakaszban, 1926-tól 1951-ig a kereskedelmi képzés volt a legfőbb jellemzőnk. Az 1950-től fokozatos változásokkal a közgazdasági szakirányba fordulás határozta meg az iskolánk belső életét. A közgazdasági képzésre technikusi és szakközépiskolai szinteken került sor.

A 70-es évektől az iskola fokozatosan továbbtanulásra felkészítő feladatokat vállalt fel. A megváltozott célokra reagálva, csak felvételivel lehetett, lehet az iskolába bekerülni. A 11-12. évfolyamon a választott tantárgyból emelt szintű érettségire készítjük fel a jelentkező tanulókat. A leggyakrabban válaszottt tárgyak: idegen nyelv, matematika, elméleti közgazdaságtan, magyar nyelv és irodalom, történelem, informatika. Az erőfeszítések eredménye, hogy a végzett tanulóink sikeresen felvételiznek gazdasági-pénzügyi szakirányú egyetemekre, főiskolákra, jogi és tanári szakokra.

Jelenleg a törvényi szabályozások hatására az oktatási-képzési céljainkat a gazdasági-szolgáltatási szakterületen a közgazdasági szakmacsoportban alakítottuk ki. A legújabb átalakulás hatására a 9- 12. évfolyamig szakmacsoportos alapozást és felkészítést végzünk, hogy a közgazdaságtan szakterületéről szélesebb választási lehetőséggel tudja minden továbbtanulónk az egyéniségének megfelelő, a leginkább vonzó szakmai képzettséget megszerezni.

Iskolánkban hetedik éve működik a két tanítási nyelvű képzés angol nyelven általános közgazdasági, és negyedik éve német nyelven idegenforgalmi specializációval. 2004/2005-ös tanévtől nálunk is indul a nyelvi előkészítést biztosító öt évfolyamos képzés, ahol angol vagy német nyelvű felkészítést választhatnak a jelentkezők.

Az érettségi után, a továbbtanulás lehetőségei mellett, mi is biztosítjuk a középfokú-felsőfokú szakmaszerzést a piaci és a hozzánk jelentkezők igényeinek megfelelően. A tanulmányi, felvételi és a versenyeredmények mellett büszkék vagyunk a tanulóink sportban elért eredményeire. A nálunk végzett kézilabdás lányok ma is szerepelnek az NBI-es csapatokban. Tornászainknak nemzetközi a hírneve (Ónodi, Varga, Nyeste, Strifler). Érthető, ha iskolánkat a Középiskolai Sportműhely elismerő oklevéllel is kitüntették, mert ez is hitelesíti az iskolai testnevelés, testkultúra rangját. A diákközösség is szorgalmasan gondoskodik a közgésekről. Hagyomány a gólyahét, a jeles ünnepek előtti diszkó, a karácsonyi ajándékozás, a ballagás előtti szerenád, a látványos szalagavató, vagy az iskola balatonszárszói üdülőjébe szervezett osztálykirándulás.

Minden további információt is biztosítunk a bennünket választók részére a pályaválasztási szülői értekezleteken, a nyílt napon, vagy bármikor személyes megkereséssel szóban vagy telefonon.