Weboldal készítés, Google optimalizálás, SEO
/

E-mail:

Jelszó:

Don Bosco Ált. Isk. ,Szakisk. és Koll.

(Kazincbarcika) Csatlakozom

Az iskoláról

Elérhetőség: Május 1. út 11.

Tel / Fax: (48)-512-732

E-mail: gyerek@donbosco.t-online.hu

WEB: www.don-bosco.sulinet.hu
Történet: Intézményünk legfiatalabb tanulói tartoznak az általános iskolai és szakiskolai tanegységhez. Tanulócsoportjaink:

+ 7. és 8. osztály
+ 9. és 10. évfolyam
+ felzárkóztató osztály
+ általános iskolai felnőttoktatás.

Végzős általános iskolás tanulóink választhatnak, hogy vagy a szakiskolai, vagy a középiskolai fokozaton tanulnak tovább.



A 10. évfolyam tanulói választhatnak a helyi szakképzés kínálatából, vagy különbözeti vizsga letétele után bekapcsolódhatnak a szakközépiskolai tanulmányokba.

A felzárkózató osztályba (a 16. életévüket betöltött, résziskolázott, 6 vagy 7 osztályt végzett fiatalok számára indított egy- vagy kétéves program) járó diákjaink a sikeres vizsgáik után a szakképzésben folytathatják tanulmányaikat.

A felnőttoktatás esti tagozaton (heti három alkalommal) ad lehetőséget felnőtt korú egyéneknek az általános iskolai tanulmányaik befejezésére.

Tanegységünk a törzsanyag elsajátíttatása mellett nagy hangsúlyt fektet a felzárkóztatásra, a szintre hozásra integrált formában, valamint fejlesztő foglalkozások segítségével. Fontos szerepet tölt be nevelő munkánkban a prevenció.

Hitéleti tevékenységünk színterei a következők:

o hittanórák,
o szentmisék,
o egyházi ünnepek.

Szabadidős programjaink a hasznos időtöltés mellett a szocializáció elősegítését is szolgálják. Ennek jegyében szervezünk:

* kirándulásokat,
* játékos vetélkedőket,
* kulturális és tanulmányi versenyeket,
* hagyományőrző, valamint hobbi köröket,
* sportvetélkedőket.

Elfogadó szeretettel, nagy toleranciával igyekszünk tanítványaink beilleszkedését, visszailleszkedését biztosítani. Munkánkat iskolapszichológus és szociálpedagógus segíti. Intézményünk országos beiskolázású, befogadó iskola vagyunk. Tanulóink többsége halmozottan hátrányos helyzetű. A szociális gondok enyhítését, a szülőpótló szerep betöltését két kollégiumunk vállalja.