Weboldal készítés, Google optimalizálás, SEO
/

E-mail:

Jelszó:

Jókai Mór Szakképző és Szakközép Iskola és Kollégium

(Kazincbarcika) Csatlakozom

Az iskoláról

Elérhetőség: Herbolyai u. 1.

Telefon

06-48-312-533
Történet: Iskolánk Egészségügyi és Óvónõi Szakközépiskola néven 1976-ban kezdte meg önálló mûködését 10 osztállyal.

Az iskola fõ profilja megalakulása óta az egészségügyi képzés: évfolyamonként 3, majd 2 osztállyal. Mellettük egy-egy osztály óvónõi, 1989-tõl pedig egy-egy közmûvelõdés szakos osztály is mûködött.

Az iskola történetének érdekes színfoltja, hogy megalakulásától kezdve 10 éven át - esti, majd levelezõ tagozaton - ruhaipari szakképzésnek is helyet adott. Ugyancsak iskolánkban mûködött a Pesti Barnabás Élelmiszeripari Szakközépiskola kihelyezett sütõipari tagozata, a hetvenes évek végén.

Az iskolához tartozó kollégium önálló intézményként kezdte meg mûködését 1976 szeptemberében, de 1981-tõl az iskolával közös igazgatás alatt mûködik.

Az 1993/94-es tanévben az óvónõi szak helyett pedagógia szakra vettünk fel tanulókat. A döntés elõzménye az, hogy egy Mûvelõdési Minisztériumi rendelet értelmében óvónõket csak óvóképzõ fõiskolán lehet képezni.

Az 1993/94-es tanévtõl kezdõdõen egészségügyi szakon érettségi-képesítõ vizsgát tett diákjaink 5. évfolyamon felnõtt szakápolói szakon folytathatták tanulmányaikat. Két éven át (1995 és 1997 között) ötödéves képzésként gyermekápolói szakra is jelentkezhettek egészségügyi szakos tanulóink. Az 1997/98-as tanévben újra változott az egészségügyi szakképzésünk jellege. Megkezdtük az Országos Képzési Jegyzék szerinti ápoló képzést, az ún. HÍD-program szerint.

Az utóbbi években beindult képzési formák elõnye az, hogy az egészségügyi szakon érettségi-képesítõ vizsgát tett tanulók itt megszerezhetik a szakképesítésüket. Az egészségügyi szakos képzés eredményességi mutatói az elsõ idõszaktól kezdõdõen igen kedvezõek. Az itt végzett diákokat mindig szívesen alkalmazták az ország keleti felén és Budapesten lévõ egészségügyi intézményekben.