Weboldal készítés, Google optimalizálás, SEO
/

E-mail:

Jelszó:

Hild József Szakközép- és Szakiskola, Kollégium

(Dunaújváros) Csatlakozom

Az iskoláról

Elérhetőség: Bercsényi u. 8.

Telefon / Fax:

06-25/400-530

E-mail: hild@hild-dunaujv.sulinet.hu
Történet: Intézményünk 2005-ben ünnepelte fennállásának 50. évfordulóját. Iskolánk a városközponttól nem messze, kellemesen parkosított városrészben található a Bercsényi u. 8. sz. alatt. Az épületben jól fel­szerelt szaktantermekben történik a közismereti és szakelméleti tantárgyak oktatása. Az elmúlt évek során a két számítástechnikai tanterem mellett természettudományi és nyelvi labort, valamint a műszaki rajz oktatására alkalmas tantermet alakítottunk ki. A különböző képzési formákban német és angol nyelvoktatás folyik. A leggyakrabban alkalmazott anyagvizsgálati eljárásokkal, mérési módszerekkel, az építőipari mérőlaboratóriumunkban ismerkedhetnek meg tanulóink. Az egyes szakmák tananyagának elsajátítását megfelelő szakmai tantermek segítik.


Az iskola udvarán, a főépület tőszomszédságában áll a nemrég felújított tanműhely. Ebben az épületben kapott helyet a festő, a kőműves, az asztalos tanműhely, valamint a faipari gépterem, amelyben a legkorszerűbb gépeken gyakorolhatnak a tanulók. A közel 50 milliós géppark segítségével kiaknázhatjuk a produktív munka adta pedagógiai előnyöket. Gyakorlati képzés folyik még különböző helyi vállalatoknál, illetve városi és vidéki kisiparosoknál, így minden tanuló gyakorlati képzése biztosított.


Az iskola saját, 200 fős kollégiummal rendelkezik. A tanulók kényelmes, négyágyas szobában kapnak elhelyezést, tanulmányi munkájukat nevelőtanárok segítik szervezett korrepetálásokkal, fakultációs órákkal. Az 1998. tanévtől egy szintet "sportkollégium"-ként működtetünk. Ezen a szinten az aktívan sportoló tanulók kaptak elhelyezést.
A tanulók testi nevelése, edzése szépen felújított tornatermünkben zajlik. A testnevelés hatékonyságát, a szabadidő hasznos eltöltését segíti a tornaterem mellett kialakított kondicionáló terem, amelyet a legkorszerűbb testépítő, testedző gépekkel rendeztünk be. Az iskolában kőzet- és ásványtani, biológiai, sakk, intarzia, tánc- és színjátszó szakkör várja az érdeklődő diákokat.


A tanulást és a szabadidő tartalmas eltöltését segíti közel hatezer kötetes könyvtárunk is, ahol a szépirodalmi művek mellett a szakirodalom kötetei is megtalálhatók.
A legújabb számítógépekkel felszerelt internetes terem segíti az informatika képzést. Délutánonként internetezhetnek a diákok, így bővíthetik ismereteiket.

Nemzetközi kapcsolatot ápolunk a németországi, bad salzungeni gimnáziummal illetve a lengyelországi, poznani faipari szakközépiskolával. Tanulóink nemcsak a tantárgyi versenyeken érnek el szép sikereket, de a sport területén is jeleskednek.
Fiú röplabdásaink között 6 nemzeti válogatott szerepel, és a különböző korosztályokban rendre eredményesek. Az elmúlt években több nemzetközi és diákolimpiai elsőséggel büszkélkedhetnek.
Fiú labdarúgóink szintén jól szerepelnek, lányaink pedig az elmúlt években 2 országos bajnoki címet is begyűjtöttek.
Sikeresek még a tornászok, a sakkozók és a tekézők is.