Weboldal készítés, Google optimalizálás, SEO
/

E-mail:

Jelszó:

Gorsium Művészeti Szakközép- és Szakiskola

(Székesfehérvár) Csatlakozom

Az iskoláról

Elérhetőség: Farkasvermi u. 40.
Tel./fax: +36 22 324-192
Történet: A Gorsium Zeneiskola 1993-ban kezdte meg működését. Intézményünk az országban elsőként indította el a szintetizátor-keyboard tárgy oktatását, melyn ek pedagógiai programját és tankönyveit Fehér József szintetizátor-oktatási szakértő, az iskola alapítója és igazgatója dolgozta ki. A szintetizátor-keyboard tárgy tantervi programjának bevezetését követően elindult országosan az elektronikus zenei képzés. Fehér József nevéhez fűződik a tanszak pedagógus-továbbképzési programjának kidolgozása is.
A Gorsium Zene- és Művészeti Alapiskola számos országos verseny szervezője volt. Növendékeink sikeres szerepléseket tudhatnak maguk mögött az ország különféle zenei-, ének- és táncversenyein, grafika és festészet szakos tanulóink nemzetközi díjakkal is büszkélkedhetnek.

Iskolánk egyik főszereplője volt 2000. június 2-án a Roland Intermusica Kft. támogatásával megrendezett I. Magyarországi Keyboard Fesztiválnak, amelyen fellépett száztagú szintetizátor zenekarunk. A fesztiválon való szereplésével a zenekar bekerült a Guinnes világrekordok könyvébe.

A Gorsium Zene- és Művészeti Alapiskola növendékei közül az évek során sokan művészeti pályán folytatták tanulmányaikat, szereztek szakvizsga bizonyítványt, váltak hivatásos zenésszé.

A 2006/2007. tanévtől az alapfokú oktatást emeltszintű szakközépiskolai képzéssel bővítettük. Biztos alapokra építve új intézményt hoztunk létre, amely a Gorsium Művészeti Szakközépiskola és Szakiskola nevet viseli.

Ének, gitár, dob és billentyűs hangszereken - zongora, szintetizátor - indult szakmai középfokú és emelt szintű oktatás.

Intézményünkre jellemző a jó légkör, az egymásra való odafigyelés. Ennek köszönhetően hallgatóink aktív közösségi életet élnek, segítik egymást a felkészülésben és a közös szerepléseken.

Jelenleg párhuzamos szakközépiskolai évfolyamokra várjuk az általános iskola 8. évfolyamát végzett diákokat. A 9-12. évfolyamon szakközépiskolai érettségi vizsgára készítjük fel a tanulókat, akik párhuzamosan a művészeti oktatásban is részt vesznek.

A sikeres érettségi vizsgát tett hallgatók a 13. évfolyamon folytathatják tanulmányaikat, melyen emelt szintű OKJ szakvizsga bizonyítványt szerezhetnek. Az emelt szintű OKJ bizonyítvány zeneművészeti ágon, szakiskolában pedagógus munkakör betöltésére jogosít.

Szakközépiskolai évolyamokon az alábbi művészeti tanszakokra lehet jelentkezni:
Zeneművészeti ágon (szórakoztató zenész): zongora, billentyűs hangszerek, ének, dob, gitár
Táncművészeti ágon (táncos): modern- és társastánc
Képző- és iparművészeti ágon (grafikus): festészet-grafika.

A szórakoztató zenész (10. évfolyamra és érettségire épülő) szakiskolai (szakmai OKJ) képzést intézményünk felmenő rendszerben nem indítja, az érdeklődők az Ellenpont Felnőttképzési Intézményben jelentkezhetnek a tanfolyamrai.