Weboldal készítés, Google optimalizálás, SEO
/

E-mail:

Jelszó:

Hermann László Zeneművészeti Szakközépiskola

(Székesfehérvár) Csatlakozom

Az iskoláról

Elérhetőség: Városház tér 3. - OM azonosító: 039554
Történet: Hermann László Zeneiskola és Zeneművészeti Szakközépiskola az 1913-ban alapított immár 90 éves, Hermann László Zeneiskola jogutódja. Az iskola 1990-ben költözött jelenlegi épületébe. A speciális, zenei oktatás igényeinek megfelelő épület a képzés minőségi követelményeit szolgálja.

Az intézmény 1992-ben vette fel Hermann László hegedűművész – zeneszerző – zenetanár nevét, aki az iskola első igazgatója volt. Mi az, amiben a nagyhírű szakember példaképül szolgál tanítványainknak? Tehetsége csak alapja volt egyéniségének, szigorú etikai elvek szerint élt és hallatlan szorgalommal, precízen dolgozott. Kiváló pedagógusként tudta és példát mutatva hirdette -, hogy a szellemi kiválóság mellett tiszta lelkiismeret, munkaszeretet is kell a lélek harmóniájához.

Azon kevés művészeti iskola vagyunk, ahol egy intézményen belül folyik az alap- és középfokú művészeti képzés.

Az alapfokú képzésben célunk az érzelmi, esztétikai nevelés eszközeivel a gyerekek személyiségformálása, a növendékek zenei ízlésének, igényességének, esztétikai kultúrájának megalapozása. Középfokú művészeti oktatásunk nemcsak az egyéni művészképzést szolgálja, hanem a majdani művészeti életre felkészítve ugyanolyan súllyal biztosítja az együttesekben történő zenélést is.

Iskolánkban a fejlesztőmunka folyamatos. Ennek megvalósításához egységes tantestület állt össze, akik hittel, felelősséggel tanítják, nevelik tanulóinkat. A gyermekközpontú, magas színvonalú oktatás és az országos versenyeken elért helyezéseink eredményeként is iskolánk elismert lett az egész országban.

Együtteseink, az évtizedes hagyományok alapján, az országos, sőt a nemzetközi zenei élet elismert résztvevői.

Művészeti szakközépiskolaként a párhuzamos képzés alapján közismereti- és zenei képzésünk egymással mellérendelt viszonyban – ugyanakkor szerves egységben működik. Közismereti oktatásunk nemcsak az érettségire készít fel, hanem a növendékek esetleges kényszerű pályamódosításai esetén biztosítja, hogy az ilyen tanulók felsőfokú intézményekbe sikerrel felvételizhessenek.