Weboldal készítés, Google optimalizálás, SEO
/

E-mail:

Jelszó:

Comenius Gazdasági Szakközépiskola és Gimnázium

(Székesfehérvár) Csatlakozom

Az iskoláról

Elérhetőség: Koppány u. 2/a
22/512-133
Történet: Az iskola gimnáziuma öt évfolyamos, a Koppány u 2/a szám alatti épületben működik.
Alapvető célja, hogy az angol nyelvet második anyanyelvként tanítsa anyanyelvi, vagy közel anyanyelvi szinten.

A 9. évfolyamon heti 18 órában angol nyelvi előkészítő munkát végzünk csoportbontásban. Emellett magyar nyelv és irodalomból, matematikából az általános iskolában tanultak szintkiegyenlítő-áttekintő ismétlése alapján készítjük elő a következő évek munkáját.

A 10. évfolyamtól kezdődően angol célnyelven tanulnak diákjaink:

- történelmet,

- célnyelvi civilizációt, az angolszász országok kultúráját,

- mozgókép- és médiaismeretet,

- kémiát, földrajzot, biológiát,

egészen a 13. évfolyamot lezáró vizsgákig. Második idegen nyelvként jelenleg olaszt, spanyolt, németet, franciát és oroszt választhatnak a gimnazisták, és órarendbe építve készítjük fel diákjainkat az ECDL-vizsgára.

Fontos számunkra, hogy tanulóinknál a tanítási-tanulási folyamat minél eredményesebb legyen. A tananyag elmélyítése érdekében különböző tantárgyakból házi versenyeket is indítunk. Nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy diákjaink részt vegyenek városi, megyei, országos versenyeken, önmagukat, illetve iskolánkat képviselve. Létrehoztunk egy modern természettudományos szaktantermet, amelyben tanulókísérletek lefolytatására, valamint természettudományi szakkörök megtartására van lehetőség.

A 13. évfolyamot sikeresen befejező tanulók kétnyelvű érettségi vizsgát tesznek, amely alapján a világ számos országában újabb vizsgák nélkül folytathatják tanulmányaikat.