Weboldal készítés, Google optimalizálás, SEO
/

E-mail:

Jelszó:

Móra Ferenc Általános Iskola és Gimnázium

(Győr) Csatlakozom

Az iskoláról

Elérhetőség: Kodály Zoltán út 20-24.

OM azonosító: 030708
E-mail: moraiskola@axelero.hu Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Java használatát, hogy megtekinthesse.

Központi telefon: 96/427-244
Történet: A Móra Ferenc Általános Iskola 1973-ban nyitotta meg kapuit, mint Győr városának akkori legkorszerűbb és legjobban felszerelt oktatási intézménye. Azóta is büszkeséggel tölt el bennünket a modern tornacsarnokunk és a gyönyörű, 1997-ben felújított uszodánk.

Az általános iskolánkban a 8 évfolyamon 3 párhuzamos osztályban matematika, rajz és testnevelés tagozatok közül választhatnak tanulóink.

Profilunk 1989-ben középiskolával bővült, intézményünk neve Móra Ferenc Általános Iskola és Gimnáziumra változott. A gimnázium humán-média, informatika és testnevelés tagozattal kezdte meg működését. A középiskolai képzés bevezetésével lehetőséget biztosítottunk diákjainknak, hogy iskolaváltás nélkül hat éves kortól az érettségiig eljuthassanak.

Az informatika oktatás területén komoly előrelépést jelentett a legkorszerűbb berendezésekkel felszerelt két gépterem kialakítása, valamint a SULINET programba való bekapcsolódás.

Természetesen a humán tagozatos képzés is jelentős átalakuláson ment keresztül az elmúlt 16 év folyamán. A Kisalföld megyei lapunk közreműködésével az e csoportba jelentkező diákjaink megismerkedhettek az újságírás fortélyaival , sőt havonta a lap mellékleteként MÓRASZÓSZ címen ifjúsági magazint jelentettek meg.

A kezdeti sikereken felbuzdulva a Szombathelyi Tanárképző Főiskolával közösen kidolgoztuk a középfokú újságíróképzés központi programját, amely programot az Oktatási Minisztérium jóvá hagyta és az 1998/99-es tanévben, elsőként az országban elindíthattuk az azóta is nagy népszerűségnek örvendő érettségire épülő középfokú újságíróképzést. Nagy örömünkre munkánk eredményeképpen már szakmai kitüntetéssel büszkélkedhető tanítványaink is vannak.

A szakképzés bevezetésével iskolánk új profillal bővült, ezért névváltoztatás vált szükségessé. Ennek értelmében intézményünk neve 1998 óta Móra Ferenc Általános és Középiskola. Felhasználva a Berzsenyi Dániel Főiskolával kialakított szakmai kapcsolatot, velük szoros együttműködésben elindítottuk 2002-ben az érettségire épülő 2 éves felsőfokú intézményi kommunikátori OKJ-s képzést, valamint a győri Széchenyi Egyetemmel karöltve 2004-ben felvállaltuk a szintén felsőfokú jogi asszisztens képzést is.

A testnevelés tagozatot kiváltva meghirdettük az emelt szintű idegen nyelvi képzést német, angol, spanyol és francia nyelvekből. 2004-től lehetőséget kaptunk, hogy elindíthassuk az 5 éves nyelvi előkészítő évfolyamot.

Tanulóink megszerzett nyelvtudását kamatoztatva 12 éve szoros testvériskolai kapcsolatokat ápolunk a stur-birkumi iskolával , valamint a Comenius és a Socrates program keretében portugál, spanyol iskolákkal közös szakmai programot szervezünk. Iskolánk 1992 és 1999 között több, országos hírűvé nőtt rendezvényt honosított meg. Ezek közül kiemelkedő az alsósok számára a Kincskereső Vetélkedő, a sportolók számára az Úszóosztályok Országos Versenye , valamint a környező megyék, az erdélyi és szlovákiai magyar középiskolák részvételével megrendezett Móra Ferenc novellaelemző és prózaíró verseny.

2004-re kiépítettük a Comenius 2000 Közoktatási Minőségfejlesztési Program I. Intézményi modelljét . Munkánkat az OM kiválóra minősítette.

A 2009/2010. tanévtől új képzési forma, a szakiskolai küldő osztály működik iskolánkban, illetve elindult a felsőfokú újságíróképzés is.