Weboldal készítés, Google optimalizálás, SEO
/

E-mail:

Jelszó:

Szilágyi Erzsébet Gimnázium és Kollégium

(Eger) Csatlakozom

Az iskoláról

Elérhetőség: Ifjúság u. 2. +36/36/324-808. Om azonosító: 031 598
Történet: A Szilágyi Erzsébet Gimnázium és Kollégium több mint öt évtizedes fennállása óta gyakorlatilag napjainkig, négy évfolyamos tiszta profilú gimnáziumként működött, és működik. A kezdetektől fogva Eger város egyik meghatározó középfokú oktatási intézménye.

A gimnázium alapvető képzési filozófiája, a széleskörű általános műveltség megalapozására építve felkészíteni diákjainkat a lehető legszélesebb körű felsőfokú továbbtanulásra. Képzési szerkezetünket úgy alakítottuk, hogy a 11-12. évfolyamon bárki úgy választhassa meg a továbbtanulásához szükséges többletórákat, hogy akármelyik tagozaton tanulva, a teljes továbbtanulási paletta nyitva legyen számára. Csak a legfontosabb területeket említve: jogi, közgazdasági, orvosi-egészségügyi irány, a tudományegyetemek, a műszaki egyetemek és főiskolák legszélesebb skálája közül választhatnak tanulóink.

A hozzánk járó diákok is ezt az általunk határozottan és karakteresen megfogalmazott célt várják el tőlünk, illetve ők maguk ennek megfelelően végzik munkájukat. Ennek eredményeként hosszú évek, immár évtizedek óta Heves megye legmagasabb továbbtanulási arányával büszkélkedhetünk, figyelembe véve azt is, hogy tőlünk gyakorlatilag mindenki jelentkezik továbbtanulni. Például igen kiemelkedő eredménynek tartjuk, hogy az elmúlt tanévben is, amikor a kétszintű érettségi bevezetésével a középiskolák új és ismeretlen helyzet elé kerültek, mi akkor is tudtuk biztosítani a megszokott magas szintű felvételi arányunkat, hiszen végzős diákjaink 84%-át tavaly is felvették a felsőoktatási intézményekbe.

Kiemelt figyelmet fordítunk az idegen nyelv és az informatika oktatására is. Akkreditált ECDL vizsgaközpont, és kihelyezett nyelvvizsgaközpont is vagyunk. A 2005 őszi érettségi vizsgaidőszakban 150 diákunk tett előrehozott érettségi vizsgát, elsősorban a középfokú C típusú nyelvvizsgájukra alapozva.

A továbbtanulásra való felkészülés fontos területe a tehetséggondozás. Diákjaink mindig kiemelkedő teljesítményt nyújtanak a különböző országos tanulmányi versenyeken.