Weboldal készítés, Google optimalizálás, SEO
/

E-mail:

Jelszó:

Az iskoláról

Elérhetőség: Jókai u. 3.
Tel.:
74/451-621
Történet: Az Arany János Egységes Iskola 1961-ben épült, 2001-ben vette fel nevét, 2009 szeptemberétől pedig gimnáziumi osztály működése indult el. A 20 tantermes iskola saját tornateremmel és ebédlővel rendelkezik. Az iskola épületének, berendezésének felújítását és korszerűsítését tervszerűen és folyamatosan végezzük. Az elmúlt években felújítottuk a villamos hálózatot, megkezdtük az ablakok cseréjét, az ebédlőt újralapoztuk, a tantermek bútorzatát kicseréltük.

A Bonyhádi Oktatási Nevelési Intézmény székhelyeként működő iskola szerencsés helyzetben van, mert a tanulókat nagy játszótér, 2 bitumenes, 1 salakos és 1 füves pálya várja, ahol focizhatnak, kézilabdázhatnak, kosarazhatnak, röplabdázhatnak és atlétikai edzéseken vehetnek részt. Az iskola önálló könyvtárhelyiséggel, 2 számítástechnika, 2 technika teremmel, orvosi és fogorvosi szobával is rendelkezik.

Az első két osztályban iskolaotthonos rendszerben tanulnak a gyermekek. Ennek előnye, hogy két nevelő tanítja a tantárgyakat (magyar-matematika + készségtárgyak) hétköznap nincs házi feladat, nincs túlterhelés, az oktatás hatékony.

Das ist unsere Schule.
Komm, wir erwarten dich!

Intézményünkben nemzetiségi német nyelvoktatás folyik heti öt órában. A nyelvismeret elsajátítása mellett gondot fordítunk a nemzetiség hagyományainak megismertetésére a nemzetiségi napokon. Nyáron Németországba szervezünk utakat, illetve együtt táborozhatnak tanulóink a bautzeni gyermekekkel.Nyolcadikosaink nyelvvizsgát tesznek.

Do you speak Hungarian?
Of course I do.
Can I help you?

A német mellett emelt szintű angolt is választhatnak tanulóink. Első osztálytól kezdve csoportbontásban, számítógépes ismeretekkel együtt oktatjuk mindkét nyelvet.

Hangulatosak a Halloween ünnepségek, ahol angol népszokásokkal ismerkednek tanulóink. 8. osztály végén ők is nyelvvizsgát tesznek. A sikeres nyelvvizsgák díjának felét visszafizeti az iskolában működő Bontakozó Tehetségért Alapítvány, mely több szakkörünket támogat, ill. jutalmazza a kiemelkedő tanulókat.

Iskolánk helyszínt biztosít a drámajáték oktatásának is, melyre nagy érdeklődés mutatkozik meg minden évben. 2006. szeptember 1-jén indult el intézményünkben a HEFOP 3.1.3. pályázat részeként a kompetencia alapú oktatás, amely tanulóink számára gyakorlatban alkalmazható tudást nyújt.

Az olvasás-szövegértés ill. matematika-logika területeken a gyerekek a tananyagot zömmel egyéni és csoportmunkában dolgozzák fel, így a tanulás számukra jóval játékosabb, s 1. osztályos tanulóink óvodából iskolába történő átmenetét is jelentősen megkönnyíti az új módszer. A képzés hatékonyságát növeli az 5 millió Ft-ból megvalósult informatikai eszközbeszerzés is.

Rendelkezünk a legújabb informatikai-számítástechnikai ismeretek átadására alkalmas multimédiás gépekkel, internet használattal. Tanórákon, szakkörökön is felhasználjuk az internet adta lehetőségeket, melyhez hordozható notebook ill. projektor áll a rendelkezésünkre.

Az oktatás hatékonyságát, a tehetséggondozást bizonyítják a különböző kiállításokon, pályázatokon, tanulmányi versenyeken elért eredmények. Diákjaink rajzait felhasználva minden évben megjelentetjük asztali naptárunkat.

Az iskola sportolási feltételeit a Botond DSE létrehozása javította. Az egyesület 4 szakosztállyal (atlétika, labdarúgás, röplabda és úszás) működik. Tanulóink 1. osztálytól mindennapos testedzésen, 2. osztályban úszásoktatáson, felső tagozatban különböző szakosztályi edzéseken sportolhatnak. Emelt szintű testnevelési osztályaink rendszeres résztvevői az országos atlétikai és labdarúgó versenyeknek. úszóink és röplabdásaink is többször bizonyítottak már.

A szülők tájékoztatása érdekében nyílt napot, bemutató tanítást tartunk, ahol személyesen találkozhatnak a leendő nevelőkkel.